Prosjekter og konkurranser

Den europeiske romorganisasjonen ESA tilbyr mange spennende og kunnskapsrike aktiviteter og konkurranser for både lærere og elever. Oversikten viser både eldre aktiviteter og aktiviteter hvor det fortsatt er mulig å melde seg på. Ta kontakt dersom det er spørsmål.

 

Klimadetektiv – et skoleprosjekt

Er du en lærer med elever mellom 8 og 15 år? Vil du og klassen bli med på et spennende oppdrag ved å utforske et lokalt klima-/miljøproblem i området rundt skolen? Bli med oss og klassen kan bli klimadetektiver.

Les mer
FIRST LEGO League 2018

ESA har gått sammen med LEGO for å inspirere, støtte og gi eksterråd til europeiske lag som deltar på FIRST® LEGO® League competition 2018.

Les mer
Moon Camp Challenge

What is the moon camp challenge? The Moon Camp Challenge is an educational and inspirational project run by ESA and Airbus Foundation, in partnership with Autodesk.

Les mer
Astro Pi

European Astro Pi Challenge 2018 – 2019 Astro Pi Challenge er en europeisk konkurranse der skoleelever får en mulighet til å programmere et vitenskapelig eksperiment og få eksperimentet sitt utført i verdensrommet, nærmere bestemt på den internasjonale romstasjonen. Oppdraget er […]

Les mer
CanSat

CanSat er et fantastisk spennende læringsprosjekt, primært for videregående skole, hvor en gruppe elever med veiledning fra en lærer lager en «satellittmodell» i form av en brusboks fylt med elektronikk.

Les mer
In-flight call 2018

Two years ago we arranged an in-flight call with ESA astronaut Tim Peake. 4th December this year, ESA astronaut Paolo Nespoli will in similar fashion be calling from space. As for two years ago, we are partnering with the European […]

Les mer
Mission X: Tren som en astronaut

Mission X: Tren som en astronaut er en internasjonal utfordring for skoleelever i alderen 8-12 år. Aktiviteten kombinerer begeistring for reiser i verdensrommet med kunnskap om sunn livsstil.

Les mer