Visste du at European Space Agency tilbyr spennende skoleprosjekter som elever over hele Europa er med på? Vi har også et egetutviklet undervisningsprosjekt som heter Andøya Mission Control.

Skoleprosjektene er utviklet for å inspirere og vekke interesse for verden rundt seg og for verdensrommet. Prosjektene passer også veldig godt til den norske læreplanen (KL2020).

Astro Pi lar deg kjøre egen Python-kode på den internasjonale romstasjonen ved bruk av en Raspberry Pi. Målgruppe opp til 19 år.

CanSat er for deg som vil bygge og sende opp brusbokssatellitter, bestående av en mikrokontroller, sensorer og radioutstyr. Målgruppe 14–19 år.

Har du lyst å arbeide med en lokal klimautfordring er Klimadetektiv for dere. Målgruppe 6–19 år.

Med Moon Camp Challenge kan dere designe og lage en base for fremtidige kolonier i solsystemet. Målgruppe opp til 19 år.

Tren som en astronaut. Følg treningsprogrammet til astronauter med skoleprosjektet Mission X. Målgruppe opp til 14 år (og eldre).

Målet med dette oppdraget er å få reparert en ødelagt satellitt, før en varslet kraftig solstorm når jorden og ødelegger satellitten eller setter astronautens liv i fare. Målgruppe: ungdomstrinnet

Her må elevene få fraktet en robot til mars som skal undersøke om det finnes liv på planeten. Målgruppe: ungdomstrinnet og videregående

Les også mer hos ESA Education og ikke nøl med å ta kontakt hvis du har spørsmål om noen av prosjektene.

Hopp rett ned til innholdet