Space Ambassadør er et initiativ for å inspirere flere lærere i Norge til å arbeide med verdensrommet som tema i skolen.

Noen lærere er naturlig begeistret for alt som har med verdensrommet å gjøre. Selv om verdensrommet ikke har stor plass i læreplaner, bruker de det som et tema for mye av undervisningen sin. Hvorfor gjør de dette? Les hva de selv sier:

Møt Space Ambassadørene

Verdensrommet engasjerer! Jeg mener det har en naturlig plass i alle fag, ikke bare realfagene. Når man planlegger god undervisning burde man alltid sikte mot stjernene! (eller i det minste vurdere det)

Morten Østerud Larsen, NRG-U
morten at nrg dot no

Selv om verdensrommet ikke lenger er en stor del av læreplanen, drar jeg fram fire ord: Hydrogen, oksygen, karbon og nitrogen. Hovedbestanddel i verdensrommet og hovedbestanddel av oss. Vi henger sammen på alle mulige måter og selvfølgelig må man være nysgjerrig og jobbe med dette! Noe annet ville være galskap!

Cecilie Bye, Finnsnes ungdomsskole
cecilie.bye at senja.kommune dot no

For meg handler undervisning om verdensrommet om både undring over hvem vi er og hvor vi kommer fra, til hvor vi skal. Verdensrommet blir en mye større del av hverdagen vår fremover, fordi kostnaden pr kg opp i bane rundt jorda blir lavere og lavere fremover.

Sebastian Skancke, Rælingen vgs
sebastiask at viken dot no

Vi ønsker å løfte slike lærere opp og frem. Vi støtter arbeidet de gjør og ønsker å synliggjøre det til inspirasjon for andre lærere. Vi ønsker å gi ambassadørene og andre lærere en anledning til å bli en del av et større fellesskap av entusiaster for læring gjennom verdensrommet som tema.

Ambassadørene våre kan kontaktes direkte, se informasjon over, men er også å treffe i et nettsamfunn på Discord. Det vil dessuten bli senere anledninger hvor de vil delta i webinarer og arrangementer.

Vi er akkurat kommet i gang med dette initiativet, men har ambisjoner om å utmerke flere Space Ambassadører over hele landet, fordelt på trinn.

Hopp rett ned til innholdet