18. og 19. mars får niendeklassinger i Tromsø oppleve inspirerende Spacedager på Tromsø museum.

Sammen med UiT, KSAT og Nordnorsk vitensenter inviterer ESERO Norway og Andøya Space Education til SpaceDay. Det betyr at elevene får være med på praktiske og utforskende aktiviteter. Målet er å inspirede til realfagsglede og fellesnevneren er verdensrommet!

SpaceDay er et initiativ i STEM-økosystemet, et regionalt nettverk for samhandling om realfagsrekruttering.

– Nedgangen i norske elevers motivasjon og interesse for realfagene i grunnskolen blir også synlig i antallet elever som velger realfag på videregående. I Nord-Norge er det for eksempel kun 2 % av videregående elever som velger å fordype seg i fysikk. Da må vi begynne tidligere, sier Elin Astrid Gjøvik Glad, prosjektleder, STEM-økosystem.

ESERO Norway og Andøya Space Education skal ta elevene med på et fysikkshow, la de prøve aktiviteter som involverer ulike materialer benyttet i romfartøy og en utendørs fysisk quiz-aktivitet.

– For å møte samfunnsutfordringene og kompetansebehovet i Norge, trenger vi at flere velger STEM-fag og -yrker. Skal vi få det til, må vi samarbeide på tvers av sektorer for å bygge valgkompetanse, øke realfagskapitalen og skape realfagsglede hos barn og unge. Det blir to artige dager, og vi gleder oss til å vise fram alt det spennende man kan gjøre om man velger verdensrommet, avslutter Glad.

Kategorier: Aktuelt

Hopp rett ned til innholdet