Hvis du kunne ta med deg klassen din hvor du ville, hadde det ikke vært spennende å reise til månen? Det ville selvsagt være en campingtur litt utenom det vanlige som krever ekstra mye planlegging! Hva må dere ha med? Hva kan dere finne på månen for å overleve? Vær med å designe en Moon Camp der astronautene kan bo når de skal utforske månen. Les mer om hvordan dere kan delta i prosjektet Moon Camp Challenge.

Men vent litt. Før dere drar, er astronautene klare? Kanskje kan det være lurt å finne ut av hva astronautene må gjennom? Mission X – Tren som en astronaut har både fysiske og vitenskapelige aktiviteter hvor man lærer litt om hvordan astronautene overlever det ekstreme verdensrommet.

Programmering er også viktig når mennesker og roboter skal besøke fremmede verdener. Visste du at elever kan få programkoden sin kjørt på den internasjonale romstasjonen, ISS? Sjekk ut Astro Pi, og bli med, så kan dere lære dere å programmere på en spennende måte.

Når dere først er i verdensrommet, har dere lagt merke til hvor flott jordkloden vår ser ut fra høyt der oppe? Kanskje får dere inspirasjon til å ta ekstra godt vare på jorda vår? Bli med å finn et forskningsprosjekt basert på en lokal miljø- og klimautfordring og del funnene deres som ekte forskere med hele Europa – alle kan være med å gjøre en forskjell. Sjekk ut Klimadetektiv-prosjektet.

Apropos ting som ser ned på jorden, hvordan virker egentlig teknologien i en satellitt? Gjennom CanSat-prosjektet kan dere lære mer om teknologi og programmering ved å bygge en satellitt som får plass i en brusboks for deretter å løftes opp i atmosfæren med en drone eller rakett!

Jeg håper du tar utfordringen, pakker sekken og blir med på en spennende reise! Du kan lese mer om hva som passer best for klassen din her på esero.no ved å følge linkene over. Du kan også lese om skoleprosjektene på ESA sine sider.
Det beste av alt er kanskje at prosjektene kommer med tips om og ferdige aktiviteter som dere kan bruke for å lære mer om vår fantastiske verden og universet.

ESA astronauten Matthias Maurer presenterer her litt mer om skoleprosjektene.

Noe du lurer på eller vil vite mer om? Vi er bare en telefon eller e-post unna, så bare ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne med å finne destinasjonen som passer best for deg og din skole!