Etter mer enn seks måneder i verdensrommet, vender danske Andreas Mogensen hjem igjen til jorda 12. mars, og skal etter planen være på bakken 10:35 norsk tid. Den danske astronauten har rollen som pilot for sitt Dragon Crew til og fra den internasjonale romstasjonen, ISS, og var også commander mens han var der.

Han har gjort mange spennende forskningsekseperimenter for ESA, mens han var på ISS. Som f.eks å se hvordan 3D-printing i metall fungerer i mikrogravitasjon, og studier av tordenskyer på jorda. Han laget til og med sjokolademousse i verdensrommet, til store glede for medastronautene der ute.

Hør Andreas svare på et spørsmål fra skoleelev

I desember i 2023, hadde mange norske skoleelever gleden av å delta i et nettmøte med Andreas på ISS, der han fortalte litt om eksperimentene han jobbet med og livet ombord på romstasjonen. Les mer om møtet her.

En av de norske elevene hadde et spørsmål han ikke rakk å svare på i møtet, men han tok opp en video i etterkant der han besvarte spørsmålet. Her er svaret fra Andreas på ISS.

Tirsdag 12. mars kl 10:35 lander han og resten av Expedition 70 tilbake på jorda. Følg hjemkomsten direkte på ESA WebTV (sendingen starter litt før).

Hopp rett ned til innholdet