Stortingsrepresentant Iselin Nybø

Stortingsrepresentant Iselin Nybø

Stortingsrepresentant Iselin Nybø besøker Andøya Space Center for å foreta åpningen av årets romfartsleir for lærere på fredag morgen. Lærere fra hele Norden kommer til Andøya for en uke, og skal blant skyte opp sin egen rakett og delta på oppdrag med Romskipet Aurora.

Romfartsleiren er for realfagsinteresserte lærere i grunnskolen og videregående skole i de nordiske landene.

Professorer, ingeniører og forskere vil sørge for at dagene på Andøya Space Center blir lærerike, inspirerende og uforglemmelige. Deltakerne vil få forelesninger i spennende romrelaterte emner, samt gruppearbeid hvor kunnskapen settes ut i praksis. Slik får deltakerne ta aktivt i bruk unike nasjonale ressursene som finnes på romsenteret.

Det vil bli lagt vekt på en opplæring tilpasset deltakernes faglige nivå. Det sosiale vil også bli ivaretatt, blant annet i form av fellesaktiviteter og hvalsafari.

På slutten av oppholdet har leiren sitt absolutte klimaks – oppskyting av rakett med nyttelast som deltakerne selv skal sette sammen og klargjøre.

Hensikten med sommerkurset er gjennom praktisk anvendelse av fysikk, matematikk og teknologi å øke interessen for, og i større grad ta i bruk romrelatere emner og teknologi i skolen.

Den offisielle åpningen skjer fredag 24. juni kl 0900 på Andøya Space Center, og det er stortingsrepresentant Iselin Nybø som foretar denne. Nybø er 1. nestleder av Stortingets kirke-, undervisnings- og forskningskomite, og representerer Venstre.

Se bilder fra fjorårets camp her.

Kategorier: Aktuelt