Nå som samfunnet har begynt å åpne opp igjen, føles det kanskje litt godt å kunne strekke på bena og ta en pause fra nettbaserte videomøter og nettundervisning. Kjenner du deg igjen i dette kan vi glede deg med å annonsere at på Andøya Space Center kommer vi til å kjøre praktiske lærerkurs i CanSat og programmering i september.

CanSat som praktisk programmerings- og forskningskonsept

CanSat er blitt et internasjonalt vellykket konsept og tilbyr studenter og elever et spennende og lærerikt «rom-prosjekt», for å skape økt interesse for realfagene og teknologi. Konseptet passer godt inn i faget Teknologi og forskningslære i den videregående skolen og valgfagene Teknologi i praksis, Programmering og Forskning i praksis i ungdomsskolen.

15. og 16. september kan du som lærer delta på et praktisk og gratis kurs i romlige omgivelser hvor det er fokus på CanSat som læringskonsept. Kurset tar utgangspunkt i at du er kjent med Arduinoprogrammering. Dersom du ønsker litt repetisjon av programmering, vurder å delta på Arduino – Grunnkurs i programmering mandag 14. september samme sted.

Les mer på begge kursene på følgende lenker, hvor du også kan melde deg på:

Begge har påmeldingsfrist 19. august.