I januar 2021 starter vi opp som ESERO Norway og vi har flere aktuelle kurs for deg som lærer. Kursene tar for seg ulike tema relatert til verdensrommet og hvordan du kan bruke dette i undervisningen til de nye læreplanene.

10. februar kjører vi et webinar som introduserer deg for tre spennende undervisningsprosjekter: Astro PI, Mission-X og Andøya Mission Control. Du kan lese mer om dette kurset her. I tillegg har også Andøya Mission Control fått et helt nytt oppdrag der elevene skal klargjøre og sende en rover til planeten Mars. Underveis må de programmere denne til å gjøre det den skal. Med begge oppdragene følger praktiske øvelser som du kan gjøre på skolen før og etter oppdraget.

Vi vil i 2021 også kjøre flere digitale kurs som kombinerer den fleksibiliteten som et online kurs gir, med hovedmålet om å hjelpe deg som lærer med undervisningen over flere av kompetansemålene i den nye læreplanen. Disse kursene vil blant annet fokusere på bruk av astronomi som et motiverende verktøy, og hvordan vi ved å bruke dette spennende og populære feltet kan oppnå flere læringsmål, som for eksempel å lære om den vitenskapelige metoden, naturfenomener og kritisk tenkning.

Tror du forresten at astronomi også er godt egnet for tverrfaglig undervisning? Vi vil vise deg hvordan dette er et perfekt emne for å jobbe med de nye kjerneelementene også.

Klima, miljø og bærekraft er også viktige spørsmål som er konkretisert i noen av kjerneelementene og læringsmål i den nye læreplanen. Vi kommer til å tilby et digitalt kurs som vil fokusere på bruk av enkle verktøy for å kunne planlegge prosjekter knyttet til disse fagene i klasserommet. Vi vil også presentere ESAs utdanningsprosjekt Klimadetektiv, med flere gode ressurser for deltagelse i et europeisk program knyttet til klima og miljø i ditt lokale klasserom.

Det vil selvfølgelig også bli satt opp CanSat-kurs i 2021. Om du ikke kjenner til CanSat-prosjektet bør du ta en titt her: https://www.esero.no/prosjekter/cansat/

Alle kursdatoer for 2021 er dessverre ikke klare enda, men vi vil legge dem ut fortløpende så snart de blir klare.

Håper å se deg i 2021.

Kategorier: Aktuelt