Vi har frem til i dag arrangert tidsbestemte, men digitale introduksjonskurs for våre to virtuelle romoppdrag som kan gjennomføres direkte fra skolen. Dette er oppdrag der klasserommet forvandles til en mission control base og elevene tar på seg roller for å assistere astronauter på et av to muligens litt dramatiske oppdrag.

Andøya Mission Control er et tverrfaglig nettbasert rollespill hvor klasserommet «forvandles» til et kontrollsenter. Elevene bemanner de ulike stasjonene, og må samarbeide og kommunisere med både hverandre, oss og en virtuell astronaut for å gjennomføre ett av to virtuelle romoppdrag. Les mer på andoyaspace.no

Nå har vi gjort om disse kursene til rene nettkurs slik at du som lærer/lærerstudent kan ta når som helst. Vi har erfart at det er mye greiere for en lærers hverdag.

I kursene vil du få en gjennomgang av hvordan du setter opp klasserommet med det utstyret som trengs for å gjennomføre oppdraget. Andøya Mission Control kommer også med ferdige undervisningsopplegg som det er lurt å gjøre med elevene før oppdraget for å få størt mulig læringseffekt. Disse pedagogiske forberedelesene tar vi også opp i kurset.

Målet vårt er at du skal føle deg trygg på hvordan du kan gjennomføre et oppdrag som del av undervisningen din, både med hensyn på det praktiske, tekniske og pedagogiske. Skulle du ha spørsmål etter kurset hører vi gjerne fra deg.

Fra studioet der vi tok opp nettkursene. Foto: Andøya Space Education