CanSat har som formål å appellere til STEM-fag ved å kunne bruke verdensrommet som tema. Det skal bygges en satellitt som er liten nok for en brusboks. En CanSat skal inneholde mange av de samme undersystemene en satellitt har.

Ved å delta i CanSat-konkurransen skal man som lag designe og programmere sin egen satellitt. I første omgang skal denne konkurransen gjelde for ulike elever i Norge, men om man vinner den norske konkurransen, får man mulighet til å delta i den eurpeosiske CanSat-konkurransen også. Dette er med på å gi unike muligheter for elevene i fremtiden både ved å bygge relasjoner, bli trygg på seg selv og få muligheter til å lære enda mer om teknologi, programmering og å være kreativ.

Hva andre har sagt om CanSat-prosjektet

Vi har spurt lærere og elever som har deltatt på CanSat-prosjekt tidligere om hva de syntes om opplegget og hvorfor man burde melde seg på. De husker tilbake at deltakerne de møtte på Andøya Space var hyggelige, kule og artige mennesker, og fortsetter så med å si at disse kjennskapene har de bygget videre på i etterkant også. Det synes vi er veldig bra og viser hvor fantastisk slike relasjoner kan være.

CanSat-konkurransen er for det første veldig artig! Det er artig fordi i motsetning til vanlig skolebenk så er det DU som velger hva du vil gjøre og du får som regel enda mer hjelp enn i klasserommet. Du får utforsket teknologi, du får komme fram til egne løsninger ingen har gjort før eller for deg og du og laget ditt får selvfølgelig besøkt Andøya Space! Det er rett og slett en ekstraordinær læringserfaring en sjeldent finner på videregående skole. Det blir et minne for livet, så få læreren din til å melde deg på!

Tidligere deltager

Deretter forklarer de at mange av elevene allerede elsket å jobbe med egne prosjekter, men manglet både finansiering og erfaring for å kunne begynne med elektronikk. De nevner også at det å kunne lage noe helt selv, helt fra bunnen av, og man selv skal få det til å fungere, var nok det aller kuleste.

Det å lage noe helt selv, helt fra bunnen av, og få det til å fungere, det var nok det aller kuleste for de alle.

Tidligere deltager

Når man som lærer ønsker å gi elevene mulighet til å delta i konkurranser, er det som regel vanskelig å finaisere eller få godkjenning. Dette er fordi utgiftene i forindelse med konkurranser ofte er for store. I motsetning til andre konkurranser dekker CanSat-konkursansen kost og losij, så du som lærer trenger kun finansiering til reisen.

Vi håper dette har vekket interessen og at vi ser dere hos oss i april. Påmeldingsfristen er 1.februar. For mer informasjon og påmelding gå til CanSat skoleprosjekt

Kategorier: Konkurranser