I samarbeid med Orbit NTNU ønsker ESERO Norway å gi lærere i hele landet en utrolig spennende og unik mulighet for skoleklasser. Nå kan du som lærer få bilde av deg og elevene dine i verdensrommet!

I juni 2022 skal SpaceX sende opp en norsk satellitt med navnet SelfieSat. Den er utstyrt med en skjerm og en selfiestang, og har som oppdrag å ta selfies i verdensrommet.

Vi ønsker at du som lærer kan finne på eller velge ut et morsomt bilde med elevene dine, så skal vi sørge for at det blir med ombord! Bildet kan være alt fra et klassebilde til bilde av en katt, skolen deres, eller noe annet spennende. Her setter kun fantasien grenser!

Alle innsendinger blir med på satellittens ferd til en bane rundt jorda på 525 kilometers høyde, og de 10 beste innsendingene får tilsendt en selfie av seg selv med jorda og stjernene i bakgrunnen. Alt du som lærer behøver å gjøre er å ta et bilde av deg og dine elever og skrive noen setninger om hvorfor dere ønsker akkurat deres bilde i verdensrommet. De ti utvalgte bildene vil bli publisert her på esero.no dersom satellitten kommer helberget ut i bane, og alt virker som det skal.

Viktig! Angående personvern, pass på at du har lov til å ta bilder av elevene til dette formålet. ESERO Norway samler inn bildene som sendes inn og overleverer til Orbit NTNU slik at de kan bli lagt inn i satellitten. Det er ingen andre som kan se bildene og de slettes straks de er overført til satellitten. Satellitten vil etter en tid bli trukket ned i atmosfæren og brenne opp, og det samme med bildene.

De 10 utvalgte bildene som blir publisert på esero.no etter å blitt lastet ned fra satellitten, vil i forkant være godkjent av lærer som sender inn.

Send bildet og teksten til konkurranse@esero.no før 4. mars. Merk eposten med «SelfieSat» og vi laster bildet ombord på en Falcon 9-rakett i USA.

Aktiviteter til klasserommet

Vi har også forberedt litt materiale tilknyttet SelfieSat-prosjektet, som forteller hvordan satellitten fungerer, lære om ulike satellittbaner og du kan prøve deg på å klippe og brette satellitten SelfieSat.

La gjerne elevene prøve seg på å klippe og brette satellitten. Trykk under og last ned en utskrivbar PDF.

Når en satellitt først er skutt opp, kan den fly den rundt jorda i årevis. Lær mer om ulike satellittbaner.

Les og lær mer om SelfieSat på nettsiden til de som har bygd satellitten, Orbit NTNU i Trondheim.

Reportasje fra TV2/Elevkanalen