I samarbeid med Orbit NTNU ønsker ESERO Norway å gi lærere i hele landet en utrolig spennende og unik mulighet for skoleklasser.

I juni 2022 skal Space X sende opp en norsk satellitt med navnet SelfieSat. Den er utstyrt med en skjerm og en selfiestang, og har som oppdrag å ta selfies i verdensrommet.

Vi ønsker at du som lærer tar en selfie med elevene dine eller bare bilder av elever og sender inn til oss, så skal vi sørge for at den blir med ut i ombord. (Angående personvern, pass på at du har lov til å ta bilder til dette formålet.)

Alle innsendinger blir med på satellittens ferd til en bane rundt jorda på 525 kilometers høyde, og de beste innsendingene får tilsendt en selfie av seg selv med jorda og stjernene i bakgrunnen. Alt du som lærer behøver å gjøre er å ta et bilde av deg og dine elever og skrive noen setninger om hvorfor dere ønsker akkurat deres bilde i verdensrommet.

Send bildet og teksten til konkurranse@esero.no før 25. februar. Merk eposten med «SelfieSat» og vi laster bildet ombord på en Falcon 9-rakett i USA.

Aktiviteter til klasserommet

Vi har også forberedt litt materiale tilknyttet SelfieSat-prosjektet, som forteller hvordan satellitten fungerer, lære om ulike satellittbaner og du kan prøve deg på å klippe og brette satellitten SelfieSat.

La gjerne elevene prøve seg på å klippe og brette satellitten. Trykk under og last ned en utskrivbar PDF.

Når en satellitt først er skutt opp, kan den fly den rundt jorda i årevis. Lær mer om ulike satellittbaner.

Les og lær mer om SelfieSat på nettsiden til de som har bygd satellitten, Orbit NTNU i Trondheim.