Romkarriereprofiler

Foto: European Space Camp, 2016

Romindustrien tilbyr et bredt spekter av yrker og muligheter. Du vil bli overrasket over det mangfoldet av muligheter på tvers av matematikk, fysikk, kjemi, ingeniør og informatikk. Her finner du flere karrierehistorier fra mennesker som arbeider i ulike områder av romindustrien. Nye profiler vil bli lagt til jevnlig.

I tillegg til denne listen, kan du finne noen finske profiler på spacefinland.fi

Nordiske romkarriereprofiler

 

Malin Abrahamsen

En av de ansatte ved Arctic Lidar Observatory for Middle Atmosphere Research (ALOMAR) er Malin Abrahamsen. Hun er avdelingsingeniør og jobber blant annet med lasere og andre instrumenter i et ganske variert arbeidsdag.

Les mer
Tarjei Antonsen

I dag jobber jeg med noe som jeg bare trodde var fiksjon da jeg var yngre. Rakettforskning? Ja jøss. Det var noe bare NASA og Sovjet drev med, tenkte jeg (og resten av landet). Det er langt i fra sannheten. Rakett- og satellittforskningen i Norge blomstrer og kommer til å bli viktigere de neste årene.

Les mer
Tine Nathalie Joramo

Tine Joramo jobber som elektronikkingeniør ved nasjonalt senter for romrelatert opplæring. I tillegg til å undervise videregående elever i telemetri, være instruktør på utallige kurs er hun også prosjektleder.

Les mer
Jenny Jansson

Jenny Jansson er realfagslærer i Sverige og et kjent fjes på Andøya Space Center. Hun har nemlig tatt flere av etter og videreutdanningskursene til Nordic ESERO, en del av ESA. Vi har vært så heldige å fått noen ord fra henne.

Les mer
Marianne Moen

Marianne Moen jobber som kommunikasjonssjef ved Norsk Romsenter. Hun har realfaglig bakgrunn og har tidligere jobbet som vitenskapsjournalist i NRK. Hun er opptatt av naturvitenskap og kommunikasjon.

Les mer
Ronnie Lindberg

Hva er ditt navn og din arbeidstittel? Ronnie Lindberg och jag är industrihandläggare på Rymdstyrelsen. Hva fikk deg til å velge en karriere innenfor ditt fagfelt? Jag har alltid varit intresserad av rymden sedan jag var barn, precis som många […]

Les mer
Ella Carlsson Sjöberg

Hva er ditt navn og din arbeidstittel? Ella Carlsson Sjöberg, biträdande föreståndare för Institutet för rymdfysik.  Hva fikk deg til å velge en karriere innenfor ditt fagfelt? Det började med att jag fick se filmen Star Wars när jag var […]

Les mer
Eline Oftedal

Eline Oftedal leder bransjeorganisasjonen for norske rombedrifter (NIFRO) som har som mål å videreutvikle den norske romaktiviteten. Eline har stor interesse for teknologi og romvirksomhet og elsker å fortelle folk om det.

Les mer
Are Raklev

Are Raklev jobber som professor i teoretisk fysikk ved Fysisk institutt, Universitetet i Oslo. Han har alltid vært drevet av å lære og forstå hvordan universet dypt sett virker og er tilhenger av å ha det gøy med det man gjør.

Les mer
Hannah Petersson

Vad är ditt namn och arbetstitel? Jag heter Hannah Petersson, och jag är praktikant på NASA Ames Research Center samt student vid Luleå Tekniska Universitet på Rymdcampus i Kiruna. Vad fick dig att välja en karriär inom just ditt gebit? […]

Les mer
Filip Svensson

Vad är ditt namn och arbetstitel? Jag heter Filip och är kommunikatör på den svenska myndigheten Rymdstyrelsen. Jag jobbar framför allt med Rymdstyrelsens digitala kanaler. Vad fick dig att välja en karriär inom just ditt gebit? Jag har alltid varit […]

Les mer
Ingrid Hanssen

Ingrid Hanssen jobber som avdelingsingeniør ved Andøya Space Center, avd. Space Systems, seksjon ALOMAR. Ingrid har valgt en utdanning som sivilingeniør i romfysikk (MSc) fra UiT Norges Arktiske Universitet. På ALOMAR bruker hun laser for å gjøre målinger høyt oppe i atmosfæren.

Les mer
Jan Holmgård

Vad heter du och vilken är din arbetstitel? Jan Holmgård, lärare i matematik och naturvetenskapliga tillvalsämnen på Sursik skola i Pedersöre, Finland, och resursperson på skolresurs.fi Vad fick dig att välja en karriär inom det här ämnesområdet? Det var en […]

Les mer
Jørgen Ilstad

Jørgen Ilstad er Sivilingeniør Romteknologi. Han er idag ansatt som "On-board Computer and Datahandling Engineer" ved European Space Technology Center (ESTEC) i Noordwijk Nederland. ESTEC er en del av den europeiske romfartsorganisasjonen ESA. Jørgen startet sin karriere ved det som idag er Andøya Space Center.

Les mer
Brage W. Johansen

Brage W. Johansen er leder for et norsk teknologiselskap Zaptec som utvikler ekstrem elektronikk for elbiler, kraftoverføring, solcelleanlegg og romfart. Space avdelingen deres har partnere som ESA, NASA og Mars Institute.

Les mer