Foto: NAROM. Kursdeltakere på verdensrom og klasserom 2015. (kilde: https://flic.kr/p/zqXbgx)

Foto: NAROM. Kursdeltakere på verdensrom og klasserom 2015. (kilde: https://flic.kr/p/zqXbgx)

Dette kurset har spesielt fokus på å gi deltakerne kunnskap om tilgjengelig undervisningsmateriell og ressurser som kan brukes direkte i klasserommet knyttet mot relevante læreplanmål. Nordic ESERO, ESA, NAROM og andre har en rekke gratis læringsressurser som kan brukes i klasserommet. Deltakerne vil få kjennskap til romferder til planeter som Mars, Saturn og Venus. Under kurset vil man gjøre egne observasjoner av planeter og stjerner.

Verdensrommet passer inn i mange læreplanmål

Verdensrommet som tema passer inn i mange læreplanmål i skolen. På kurset vil man få utdelt et eget teleskop og man lærer om bruken av teleskop som vendes ut i verdensrommet, men også om teleskopene som ser tilbake på jorden. Kurset fokuserer på teknologien og metoder som brukes til utforsking av verdensrommet, hvor Jorden er en del av rommet. Det vil i løpet av kurset også bli gitt introduksjon og opplæring innen satellittnavigasjon og bruk av GPS i undervisningen.

På våre facebook-sider kan du se bilder fra tidligere Nordic ESERO kurs og aktiviteter. Du kan også se bilder fra tidligere kurs på noen av våre Flickr-album.

Informasjon om kurset

Kurset består av en feltsamling og en nettbasert modul. Kurset starter med den nettbaserte modulen der man skal besvare oppgaver i forkant av selve feltsamlingen. Dette gjør at samtlige kursdeltakere har en grunnlegende forståelse før man møtes på feltsamlingen. Emnebeskrivelsen for kurset finner du på Nord universitet sine sider.

Målgruppe Lærere i Norden som underviser i naturfag i grunnskolen (5.-10. klasse i Norge)
Antall studiepoeng 10 ECTS (250-300 arbeidstimer)
Oppstart nettbaserte aktiviteter 8. august 2016
Kursperiode 8. august 2016 – 30. november 2016
Feltsamling 4 dager v/Andøya Space Center, 27. september – 30. september 2016
Feltsamling – ankomst 26. september 2016 kl. 22:00
Feltsamling – avreise 30. september 2016 kl. 13:00
Søknadsfrist Ny frist: 25. juli Se under!
Undervisningsspråk Norsk og Svensk
Eksamen Innleveringsfrist hjemmeeksamen 23. november 2016
Kostnader Kurset er gratis. Opphold dekkes og det gis 50% reisestøtte (maks NOK 2000,-). Reisestøtten gis etter bestått eksamen. Det er ingen kursavgift. Semesteravgift til Nord universitet dekkes av den enkelte deltaker (ca. NOK 705 kr)
I samarbeid med Nord universitet og  Teknikens Hus

Ny frist!

Kurset har fortsatt noen ledige plasser og det er mulig å søke om opptak på kurset frem til 25. juli. Søknad sendes som e-post til videre@nord.no med følgende informasjon og vedlegg:

 • Navn:
 • Fødselsdato:
 • Hjemmeadresse:
 • Land:
 • Telefonnummer:
 • Kurs det søkes på:
 • Legg ved dokumentasjon på utdanning og eventuell ansettelse

Tilbakemelding fra tidligere kursdeltagere

 • Utrolig bra kurs – svært relevant og motiverende feltsamling.
 • En mycket bra kurs och ett trevligt upplägg. Många uppgifter att arbeta med under kvällstid och tidig morgontimma, men väldigt utvecklande!
 • Många roliga aktiviteter som jag kommer att ta med mig
 • Motiverende med «nye» aktiviteter som vi fikk prøve ut. Blir veldig mye lettere å ta det med elevene når man allerede har prøvd det ut og vet hvordan det skal fungere. Konkretisering og praktiske øvelser i undervisningen gjør at man fanger opp flere elever – også de som er faglig svake.
 • Veldig bra og lett å overføre til klasserommet.
 • Mycket trevlig utbildning, vi har fått mycket bra material, fantastiska föreläsningar m.m.
 • Dette anbefaler jeg veldig gjerne videre til andre.
 • Tack för en toppenkurs! Kommer igen då nästa anmälning öppnar ?

Les om opplevelsen fra tidligere kursdeltakere: https://edugalaxen.wordpress.com/2015/10/29/verdensrom-og-klasserom-feltsamling-12-15-okt-2015/

For mer informasjon, ta kontakt med Nordic ESERO.